Opr. Dr. Talas Kapalı Yöntem İle Hastanın 2 Buçuk Santimlik Taşını Yok Etti
Haber Merkezi
Üroloji Uzmanı Operatör Doktor Halit Talas tarafından muayenesi ve tetkikleri yapılan hasta yaklaşık 1 saatlik Operasyon sonucu Endoskopik (kapalı) yolla mesanesinde bulunan yaklaşık 2 buçuk cm’lik taştan kurtuldu.
Ameliyatla İlgili açıklamada bulunan Özel Akhisar Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Halit Talas; ameliyatın başarılı geçtiğini belirtip “Ameliyat yapıldıktan birkaç saat sonra hastayı ayağa kaldırıp yürüttük ve bir gün sonra taburcu ettik . İyileşme süresi 3-6 gün arasında değişebiliyor. Hasta, ameliyattan sonra mutlaka yürümelidir ve bol su içmelidir” diye tavsiyelerde bulunan Opr.Dr. Talas “artık Akhisar ve çevre halkı taş problemleri için Manisa ve İzmir’e gitmesine gerek olmayacak. Özel Akhisar Hastanesi olarak bu tip sıkıntıları hastanemizde çözeceğiz” dedi.
Mesane taşı: Mesaneye ulaşmış olan böbrek taşı, daha geniş olan üreter yoluyla vücuttan dışarı atılır..A vitamini eksikliği de mesanede taş oluşmasına yol açabilmektedir. Ağrı, mesane taşlarının en özgün belirtisidir. Kural olarak idrarın sonunda şiddetlenir. Eğer mesanedeki taş dikenli ise, hasta yürürken taşın hareket etmesiyle ağrı duyar. Taşı hareket ettirmemek için de çok dikkatli yürür. .İdrar etme sırasında , taşın mesanenin üretraya açıldığı deliği tıkaması sonucu idrar akışı aniden durabilir. Bu durumda hasta, anormal pozisyonlar alıp taşı yeniden mesaneye düşürüp, idrar etmeyi sürdürmeye çalışır. Eğer taş üretrada takılmış ve burayı tıkamışsa, taş sonda ile mesaneye geri itilmedikçe, idrar etme olanak dışıdır. Mesane taşları bazı vakalarda kendiliğinden Üretra yoluyla vücudun dışına atılırlar. Bunun dışında özel aletlerle üretradan girilip mesane taşı mesane içinde kırılıp çıkartılır.