• BIST 10104.85
  • Altın 3161.201
  • Dolar 35.6872
  • Euro 37.3515
  • Manisa 5 °C
  • İzmir 7 °C
  • Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi
  • Futbol Hakem Kursu Açılıyor
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi Bursluluk Sınavı
  • Vasıflı Vasıfsız Personel Alınacaktır
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Özgür Özel İl Özel İdraesindeki Taşeron İşçilerin Durumu Meclise Taşıdı

Okunma Sayısı: 4112
Özgür Özel İl Özel İdraesindeki Taşeron İşçilerin Durumu Meclise Taşıdı
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel yeni Büyükşehir Yasası ile kapanan İl Özel İdaresindeki taşeron işçilerin durumunu Meclis gündemine taşıdı.

Özgür Özel İl Özel İdraesindeki Taşeron İşçilerin Durumu Meclise Taşıdı
Haber Merkezi

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel yeni Büyükşehir Yasası ile kapanan İl Özel İdaresindeki taşeron işçilerin durumunu Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Özgür Özel, taşeron işçilerin işsizlik riski ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti ve Bakanlığın konuyla ilgili hangi önlemleri aldığını sordu.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel 6 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinin ardından İl Özel İdarelerinin kapandığını ve buralarda çalışan taşeron işçilerin işsizlik tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını kaydederek İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

TAŞERON İŞÇİLER VE AİLELERİ MAĞDUR OLDU

Özel soru önergesinde;

“Bazı şehirlerde Belediyeler taşeron işçilere sahip çıkma sözü vermiş olsa da bu sözler yasal düzeyde varolan soruna bir çözüm olamamış ve yerel düzeyde kalmıştır. Söz konusu yasada da taşeron firmaya bağlı olan personelin haklarının korunması için herhangi bir düzenleme yapılmadığı ve İl Özel İdarelerin kapatılmasının ardından büyükşehir belediyelerine yapılacak devirlerde şirket çalışanları hakkında herhangi bir hüküm bulunmadığından buralarda çalışan taşeron işçiler ve aileleri mağdur olmuşlardır.” dedi.

İŞSİZ KALAN TAŞERON İŞÇİLER İÇİN YASAL DÜZENLEME YAPILACAK MI?

CHP’li Özel İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesinde şu soruları sordu;

- Ülke genelinde (il bazında ayrı ayrı olmak üzere) İl Özel İdarelerinde çalışan kaç taşeron işçi bulunmaktadır?

- 30 Mart seçimlerinin ardından İl Özel İdarelerinde çalışan toplam kaç taşeron işçi (il bazında ayrı ayrı olmak üzere) işten çıkartılmıştır?

- Bu işçilerin yeni kurulacak olan Yatırım Koordinasyonu Merkezlerine, kamu kuruluşlarına ya da belediyelere aktarılması hususunda çalışmalarınız mevcut mudur? 

- İşten çıkarılan taşeron işçilerden, bugüne kadar başka kamu kurum ve kuruluşlarına geçişleri sağlanan işçiler var mıdır? Hangi illerimizde bu geçişler sağlanmıştır ve hangi kurumlara toplamda kaç kişinin geçişi sağlanmıştır?

- İş akitleri sona erdirilen personelin tazminatları ödenmiş midir? Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı aleyhinde açılmış kaç dava bulunmaktadır?

- 6360 sayılı Büyükşehir Kanun ile İl Özel İdarelerinin kapanmasının ardından işsiz kalan taşeron işçilerin haklarının korunması için yeni bir yasal düzenlemeye gidilmesi düşünülmekte midir? Konuyla ilgili nasıl bir çalışma yapılacaktır?

- Bakanlığınız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında bu konuda ortak bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmamış ise yapılması planlanmakta mıdır?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’in “Nisan ayında Meclis gündemine gelmesini planlıyoruz” dediği taşeron işçilerle ilgili yasada geriye dönük İl Özel İdaresindeki taşeron işçilerin haklarının korunması yönünde bir düzenlemenin yapılması düşünülmekte midir?

İŞÇİNİN VE EMEKÇİNİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özel;

“Biz her zaman işçinin, emekçinin yanında olmaya ve onların haklarını savunmaya devam edeceğiz. Yeni büyükşehir yasası ile kapanan İl Özel İdarelerindeki taşeron işçiler şimdi açıkta kaldı. Bu konuyla ilgili diğer şehirlerde belediyeler taşeron işçileri mağdur etmemek için söz vermiş olsa da bu yeterli değil. Konunun yasal olarak da çözüme kavuşması ve buralarda çalışan işçilerin mağdur edilmemesi gerekiyor. Bu nedenle işçilerimizin ve ailelerinin mağduriyetini Meclis gündemine getirdik. Taşerona karşı olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz. Bundan sonra da hem taşeron işçiliğin son bulması için mücadele edecek hem de bu son yasa ile mağdur olan işçilerimizin haklarının takipçisi olacağız.” dedi.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.