Hükümet seçim güvenliği nedeniyle Yaz Saati uygulamasının sona ereceği tarihi değiştirdi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, daha önce Yaz Saati uygulamasının değişeceği tarih olan 25 Ekim'de değişikliğe gidildiğini, bu tarihin genel seçimler nedeniyle bir hafta erteleneceğini açıkladı.
Yaz saati uygulamasında değişikliğe gidiyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından duyurulan ve saatlerin geri alınacağı tarih olan 25 Ekim değiştirildi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yaz saati uygulamasında değişikliğe gidildiğini söyleyerek, yeni tarihi açıkladı.
"8 YA DA 9 KASIM"
Kurtulmuş, yaz saati uygulamasının sona ermesi konusunda bir erteleme için Enerji Bakanlığı'nın çalışma yaptığını belirterek normal saat uygulamasına geçiş için tarih verdi.
Kurtulmuş, "Enerji Bakanlığı çalışmayı sürdürüyor. Büyük ihtimalle normal vaktinden 15 gün tehir edilecektir. Bu da seçim tedbirlerinden biri olarak düşünülüyor. 8-9 Kasım tarihlerinden birinde yaz saati uygulamasından vazgeçilecek ve normal saate geçilecektir." dedi.
YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?
Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saatiuygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir. Ülkemizde de he sene yaz saati uygulaması yapılmakta ve sonbaharda normal saate geri dönülmektedir.