• BIST 9961.34
  • Altın 2965.752
  • Dolar 35.151
  • Euro 36.5037
  • Manisa 5 °C
  • İzmir 11 °C
  • Pasaport, Sürücü Belgesi Cezaları Belli Oldu
  • Merkez Radikal Kurs Bursluluk Sınavı 11-12 Ocak’ta
  • Erkek Beden İşçisi Aranıyor
  • Özel Şefkat Ortaokulunda Bursluluk Sınavı
  • Yeni Yöntem Ücretsiz Bursluluk Sınavı Başvuruları Başladı
  • KEY Performans Bursluluk Sınavı
  • Akhisar Kuzey Ege Özel Öğretim Kursu Bursluluk Sınavı
  • Deniz Kurs Merkezinde Bursluluk Sınavı
  • Akhisar Doğru Cevap Bursluluk Sınavı 4-5 Ocak’ta
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

SEO Uzmanı Nedir ve Nasıl Olunur?

Okunma Sayısı: 3283
SEO Uzmanı Nedir ve Nasıl Olunur?
SEO uzmanı, arama motorlarına yardımcı kişi şeklinde tanımlanır. Web siteleri, Google gibi birçok arama motorlarını uyumlu duruma getirmek için analiz edilerek rapor sunulur ve uygulama içinde destek olacak hale getirilir. Bu sebeple de web siteleri arama

SEO Uzmanı Nedir ve Nasıl Olunur?

SEO uzmanı, arama motorlarına yardımcı kişi şeklinde tanımlanır. Web siteleri, Google gibi birçok arama motorlarını uyumlu duruma getirmek için analiz edilerek rapor sunulur ve uygulama içinde destek olacak hale getirilir. Bu sebeple de web siteleri arama motorlarında üst sıralara çıkar, trafiklerinde de artış meydana gelir.

Kısacası; profesyonel seo uzmanı, web sitelerindeki arama sonuçlarının daha iyi görünüm elde edebilmesini sağlamakla görevli ve bu durumu raporlayan kişiler olarak bilinir.

SEO Uzmanı Nasıl Olunur?

Herhangi otoritenin “SEO uzmanlığı” unvanını vermesi mümkün değildir. Uzmanlık için verilecek resmi bir diploma veya geçerli bir sertifika yoktur. Fakat bazı eğitimler ile birlikte katılım sertifikaları almak mümkündür.

Bazı adaylar İstanbul seo uzmanı olarak bu işe adım atmayı başarmışlardır. SEO uzmanı olmayı hedefleyen adaylar, sektörde faaliyette olan ajanslarda staj yapabilir ya da ücretsiz eğitimlere katılım sağlayabilirler.

SEO Uzmanlığını Adım Adım Nasıl Yaparız?

SEO uzmanlığı için yapılması gereken bazı şeyler vardır. Bunları alt başlıklar dâhilinde detaylı şekilde anlatacağız.

Arama Motorlarının Tanımlanması

Dünya üzerinde birçok arama motoru bulunur. Fakat bunlar arasında en çok kullanılan arama motoru Google’dır. Özellikle ülkemizde ki her işletme, Google’da ilk sıraya çıkma hayalini kurar. Bu sebeple Google’ın çalışma prensiplerini ve işleyişini bilmemiz oldukça önemlidir.

Google tarama ve indeksleme metodunu kullanarak çalışır. Web siteleri botlar aracılığı ile ilk önce taranır ve indekslenmek üzere hazır duruma getirilir. Ardından botlar web sitesini algılar, sınıflandırma yapar ve indeksleme gerçekleştirir.

Yeniliklerin Takip Edilmesi

SEO sektörü ile arama motoru yeniliklerini düzenli olarak takip etmeliyiz. Çünkü bugünün Google sıralama faktörleri yarın değişiklik gösterecektir. Dünya genelinde yayın yapan birçok arama motoru blogları vardır. Önerilen bu blogların günlük olarak takip edilmesidir. Bunun yanı sıra, SEO sektöründe ki uzmanların yer aldığı sosyal medya gruplarını ve yardımlaşma forumlarını da takip etmek gerekir.

 

Teknik Beceriler ve Raporlamalar

SEO uzmanının teknik becerisinin ve kabiliyetinin olması önemlidir. En azından bir yazılımda ne yapılmalı, ne yapılmamalı olduğunu bilmek ve yazılımcıları doğru yönlendirmeyi sağlamak gerekir. Raporlama, uzmanların en önemli kalemidir.

Her adım rapor edilmelidir. Tespit ettiğimiz SEO hataları, trafik analizi, teknik hatalar, Google’ın raporları, çeşitli SEO araçlarından aldığımız dökümler gibi konuları, haftalık ya da aylık şekilde raporlamak gerekir. SEO uzmanı, oldukça iyi derecede sunum raporlarını da hazırlamalıdır.

SEO Araçlarının Kullanılması

SEO araçları ile çeşit çeşit analizler yapılabilir. Örneğin; link analizleri, teknik kontroller, sayfa hız skorları gibi. Uzmanların, bütün bu araçları iyi bir şekilde kullanması gerekir.

Örnek SEO araçları şu şekildedir;

Google Analytics (Ücretsizdir)

Sitenizin trafiğini ve bütün metriklerini görmenizi sağlayan ücretsiz bir Google aracıdır.

Google Search Console (Ücretsizdir)

Sitenizin performanslarını izlemeye aldığınız ve Google’a siteniz hakkında önemli bilgiler verebilmenizi sağlayan ücretsiz bir araçtır.

Pagespeed Insights (Ücretsizdir)

Google’ın sağladığı bu araç, ücretsiz sayfa hız testi yapar.

Ahrefs (Ücretlidir)

Sitenize verilmiş linkleri bulmanızı sağlayan bir araçtır. Bunun yanı sıra rakiplerinizin backlinklerini analiz edip, rakip analizi de gerçekleştirirsiniz.

Bu araçları kullanarak sayfanızın ne durumda olduğunu ve geliştirmek istediğiniz yönlerini görebilirsiniz.

Uygulayarak Deneyim Kazanılması

Öğrendiklerinizi uygulayabilmeniz gerekir. Edinilen bilgileriniz hiçbir zaman teoride kalmaması önerilir. Bunun için ise basit bir web sitesi oluşturarak deneme yapabilirsiniz. Eğer site oluşturmayacaksanız, bir web sitesini örnek alarak analiz de edebilirsiniz. İnternet ortamında birden fazla bilgiye ulaşabiliriz, fakat hiçbiri deneyimin ya da gerçek vakaların yerini almayacaktır. Katılmış olduğunuz eğitimler sizi uzman yapmayacak, sadece size yol gösterecektir. Gerçek uzmanlık için deneyime başvurmalısınız.

Katılımcı Olunması

SEO ile ilgili duyduğunuz bütün etkinliklere katılım sağlamanız gerekir. Düzenlenmiş olan etkinlik, bildiğiniz bir konu üzerine bile olsa katılmanız büyük önem taşır. Sektörün içinde olarak yeni insanları tanımak, sizlere yeni bağlantılar kazandıracaktır. İyi bir uzman dahi olsanız birçok farklı SEO problemleri ile karşılaşacaksınız. Karşılaştığınız sorunlarda ise size bu bağlantılar gönüllü şekilde destek sağlayacaktır.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.