• BIST 10682.15
  • Altın 2465.537
  • Dolar 32.5287
  • Euro 35.0901
  • Manisa 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Bay Bayan Ekip Arkadaşları Aranıyor
  • Şampiyonluk Kupası Akhisar’a Geliyor
  • Akhisar Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
  • Okul Öncesi ve Çocuk Gelişimi Kursu Başlıyor
  • Yeni Yöntem Eğitim Kurumlarında Sürprizler Devam Ediyor
  • Beden İşçileri Aranıyor
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Siyasetin okulu yok, keşke olsaydı

Ahmet Ünsal

Siyasetin okulu yok, keşke olsaydı
Kula kazası olmazdı!

Güveni tesis etmek çok zor bir zanaattır, bir başka açıdan baktığımız ise güveni yerle bir etmekte bir o kadar da zor olsa gerek. Bu sözcüklerin somut yanıtı Manisa’nın Kula ilçe Belediye Başkanlık makam odasında yaşananların sonrasında yansıyan vahim tablo.
   Bir başka açıdan bakıldığında ise bir çuval incirin berbat edildiği bir süreç.
Yazımın başlığında yazdığım gibi ‘Siyasetin okulu yok, keşke olsaydı Kula kazası ve Saruhanlı kazası olmazdı!’ veya maçın ilk dakikalarında bile bile kendi kalesine gol atan bir takım gibi.
   Sonuçta halkın 14.834 ‘un oylarını almış oy dağılımın ise %51.68’i göğüslemiş, bir önceki seçimde yüzde 65,82% oy almış MHP li belediye başkanı Hüseyin Tosun’u sandığa gömmüş,yıllar sonra CHP’nin bayrağını Kula Belediyesine dikmiş gözü pek emekli polis memuru belediye başkanı Hikmet Dönmez’in makam odasında iki kişiyi darp edip tutuklanmasıyla sonuçlanmasını şaşkınla izliyorum.
   Yaşanan olayı öyle veya böyle yapılanın insanlık ölçüleriyle bağdaştırmakta mümkün görmediğimi belirtmek isterim.
    Olayın yaşandığı makam odasında sadece makam şoförü, korumasının dışında farklı kişilerinde olduğu bilgisi bende mevcut.O detaya girmek istemem o yönü tabiî ki yargının masaya yatıracağı bir süreç.
  Böylesi bir vahim bir olayın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in memleketi Manisa’da yaşanmış olması üzerine ölü toprağı serilmiş olan Cumhur İttifakını iştihanı kabartmasına yol açtığını söylemek isterim.Seçimler sonrasında bırakın sokağa çıkmayı başlarını partilerin dışından bile çıkartma cesaretini kendilerinde bulamayan Cumhur ittifakı vekilleri bu olayın ardından sokağa çıkıp ‘Bakın görün nasıl bir belediye başkanına oy verdiniz’ sözleri avazları çıktığı kadar gür sesle söylemeye başlayacak olmalarının yolunu açar.
  Oysa ki CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olası erken genel seçim öncesinde halkın ayağına giderek hükümetin ülkeyi ne denli kötü yönettiğini,halkın ihtiyaçlarından hızla uzaklaştığını anlatmaya çalıştığı şu süreçte Kula’dan gelen ciddi yol kazası ile sekteye uğratılmaya çalışılması ve onca emeği çöpe atmaktır.
   Kaldı ki olayın bir gün öncesinde CHP’nin ilk kadın il başkanı İlksen Özalper’in öncülüğünde Manisa Merkezdeki Lale Kültür Merkezinde İl Danışma Meclisi yapılmıştı.
   Burada belediye başkanlarının nasıl bir yol ve yöntem izleyecekleri en ince ayrıntılarına kadar masaya yatırılmıştı. 
   Kula Belediye Başkanın yarattığı 7,6 şiddetinde ‘Darp’ depremi CHP örgütü üzerinde derin şok etkisi yarattığı kesin.
Düşünün 31 Mart 2024 seçimleri sonrasında ülke genelinde alınan ağır Yerel Seçim yenilgi ile başına kaldıramayacak düzeye gelmiş olan Cumhur İttifakının Grup Başkan Vekilleri Kula’da yaşanan olayla ilgili peş peşe açıklamalarda bulundu.
   Açıkçası açıklamalara şaşırmıyorum, O açıklamalara fırsat verenlerin irdelenmesi gereğine işaret ediyorum.
   Kula’daki olayda halkın çıkarlarını korumak var ise yol ve yöntem bu olmamalıydı.
Şeffaflığı, liyakatı, adalet olgusunu ve hukuku kendisine rehber olarak gören Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümünü başarılı ile bir şekilde bitiren ve formasyonla taçlandıran 14.834 kişinin oyunu almış belediye Başkanı Hikmet Dönmez’in böyle sorunları hukukçularına havale ederek çözmesi daha doğru olurdu.
   Zorlu yerel seçim sürecinde gecesi gündüzüne karışmış CHP’nin yerel başarısının mimarı olan CHPli Kadın İl Başkanı İlksen Özalper’in emeğinin böylesi ucuz hareketlerle çöpe atılmasını kabul edilemez.
    Kula’da yaşanan bu vahim olaydan CHP Genel Merkezi başta olmak üzere CHP Manisa Örgütü ve Danışma Kurulları bir ders çıkartarak bundan sonrasında olabilecek yol kazalarına karşı bir dizi tedbirler paketini devreye sokar.
   İşin aslını söylemek gerekirse seçimlerin üzerinden üç ay gibi kısa süre geçmesine karşın böyle yol kazalarının olabileceği sinyallerini alıyordum. Kula’da yaşanan olayda bunun dışa vurumu.Biran önce Belediye Başkanları ile İl Örgütü arasındaki sekronizasyonluğun giderilmesi gerekir.Bunu kadrolaşmadaki acemilik,gerekse göreve getirilen ithal yöneticiler düzeyinde nasıl değerlendirirseniz değerlendirin.
  Şunu da söylemek isterim ki henüz yolun başı zararın neresinden dönülürse kardır ata sözünden hareketle 
Acil çeki düzen verilip halkın sesine kulak verilerek yol haritası yeniden gözden geçirilmeli.
5 Yıl dediğin zaman göz açıp kapanan kadar geçer.Devasa borçlar var gerekçesine sığınarak Fakir Edebiyatı ile 5 yıl geçmez.Şimdi durmadan üreterek çalışma zamanı.Manisa’da 1,5 milyon insanın hizmet beklediği unutulmamalı.
Halkın yüzde 60’a yakının oyunu alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve 14 CHP li Belediye Başkanını bekleyen seçimlerde söz verilmiş ve vadelilmiş projeler var. Kula vakasını yargı bırakarak iş üretmeye devam edilmeli.
Son söz böylesi yol kazaları olmaya devam ederse CHP li belediyelere kayyum atanmasının yolu kendiliğinden açılır benden söylemesi.Aman dikkat yoğurdu üfleyerek yenilebilecek bir süreçten geçildiği unutulmamalı.Saygılarımla…..

Bu yazı toplam 178 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
1/20
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.