Uzun Kuyruklara ve Beklemeye Son, Özel Akhisar'da Tomografi Çekimi Başladı
Haber Merkezi
Teknolojiyi yakından takip eden, Akhisar ve çevre halkının sağlık sorunlarını bilen Özel Akhisar Hastanesi çok kesitli BT (Bilgisarlı Tomografi 6 kesitli) yi Akhisarlıların hizmetine sundu. Sağlık alanındaki gelişmeleri ve tedavi yöntemlerini en hızlı şekilde bünyesine katan Özel Akhisar Hastanesi bölge halkının gece gündüz demeden kuyruklarda ve sıralarda beklemesine son verdi.
Bilgisayarlı Tomogrofi'yi hastanenin radyoloji bölümüne ekleyerek tekrar büyük bir yeniliğe adım attı. Akhisar ve bölge halkı artık sıra beklemeden, uzun kuyruklarda sıkıntı çekmeden tomografi çekimini hizmetini Özel Akhisar Hastanesinde alabilecek. İnsan odaklı sağlık anlayışı olan Özel Akhisar Hastanesi MR (mantetik rezonans) dan sonra BT (bilgisayarlı tomografi) yi bünyesine katarak bölge halkının sağlık alanında büyük bir sorunu olan tomografi çektirme kuyruğu çilesine son erdirdi. SSK, Bağ- Kur, Emekli Sandığı ve Özel Sigortalar ile anlaşmalı olan Özel Akhisar Hastanesinden Randevu için 0236 404 0 404 numaralı telefondan 24 saat bilgi alabilirsiniz.
Özel Akhisar Hastanesi Radyoloji doktoru Ayhan Akçalı konu ile ilgili açıklamada bulunarak;
Multislice BT türkçe adıyla çok kesitli BT (bilgisayarlı tomografi) (6 kesit) çok hızlı (saniyeler) içinde tetkiki tamamlayabiliyor. Acil durumlarda hızlı teşhis konulmasına olanak sağlamaktadır. Hastalarımız cihazda çok az bir süre kalmakta olup nefes tutma süresinde tetkik bitirilebilmektedir. Tüm vucut bölgelerindeki hastalıkları (özelikle beyin,akciğer ve batın) çok hızlı bir şekilde görüntüleyebilmektedir. Hastanemize kazandırılan bu tomografi cihazı ile radyoloji bölümümüz modern hastanelerde olan tüm cihazlarla eş değer hale gelmiştir. Tüm Akhisar halkına ve çevre hemşerilerimize acil şifalar diler hayırlı olmasını temenni ederim.
İşlemin En Sık Kullanıldığı Alanlar Nerelerdir?
BT; göğüs ve karın organları tetkikinde en iyi yöntemlerden biridir. Akciğer, sinüsler, karaciğer ve pankreas hastalıklarının da aralarında bulunduğu pek çok hastalığın tanısında tercih edilen yöntemdir. BT görüntüleme ile biyopsi gibi tanı veya tedavi amaçlı minimal invazifprosedürlerin rehberliği sağlanabilmektedir. BT, kemik görüntülemede de sıklıkla kullanılan bir tanı yöntemidir. El, ayak, omuz ve diğer iskelet sistemi yapıları ile omurga kemik patolojileri tanısında da kullanılmaktadır. Travma geçiren olgularda hızlı tarama yapabilmesi ve detaylı görüntüler sağlanabilmesi özelliklerinden yararlanarak beyin, karaciğer, dalak, böbrekler ile diğer iç organ yaralanmaları tanısında BT kullanılmaktadır. BT, ayrıca inme, kangren ya da böbrek yetmezliği sonuçlarına yol açabilecek damar patolojileri tanısında da kullanılan yöntemlerdendir.