• BIST 10121.77
  • Altın 3175.868
  • Dolar 35.7423
  • Euro 37.2688
  • Manisa 8 °C
  • İzmir 12 °C
  • Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi
  • Futbol Hakem Kursu Açılıyor
  • Hocalara Geldik Başarı Merkezi Bursluluk Sınavı
  • Vasıflı Vasıfsız Personel Alınacaktır
  • İkinci el saç ve sandaviç panel bulunur

Yerel Medya Muğla'da Masaya Yatırıldı!

Okunma Sayısı: 3036
Yerel Medya Muğlada Masaya Yatırıldı!
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Konrad Adenaur Vakfı’nın birlikte   düzenlediği yerel medyaya yönelik eğitim seminerin 38.si Muğla Yücelen Otelde yapıldı.  Muğla Yücelen Otel’de yapılan ve 2 gün süren“ Yerel Gazetecilikte Meslek i

YEREL MEDYA MUĞLA’DA MASAYA YATIRILDI!
AKHİSAR:(Kenan MOLLA)

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Konrad Adenaur Vakfı’nın birlikte   düzenlediği yerel medyaya yönelik eğitim seminerin 38.si Muğla Yücelen Otelde yapıldı.  Muğla Yücelen Otel’de yapılan ve 2 gün süren“ Yerel Gazetecilikte Meslek içi Eğitim Semineri” ne, Aydın, Burdur, Isparta , Manisa, Muğla, Uşak, ve Van  illerinden 100’ün üzerinde yerel gazete çalışanı ve idareci katıldı. Seminerin açılışına Muğla Valisi M. Temel Koçaklar ve Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını  yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  ve aynı zamanda Cumhuriyet  Gazetesi yazarı Orhan Erinç, yerel medyaya yönelik başlattıkları meslek içi eğitim seminerlerinin 38. sini yaptıklarını belirterek, “ Bugüne kadar yaklaşık 4 bin yerel medya mensuplarını ulaşarak bu eğitim seminerlerinden geçirdik. Yerel medyanın içinde bulunduğu sıkıntıları biliyoruz. Yerel medya çalışanlarının eğitilmesi ve yerel medyanın güçlenmesiyle sorunların aşılacağını inanıyoruz. Yerel medyanın en önemli gelir kaynağı resmi ilanlar. Yeni hazırlanan kamu ihale yasasında yerel medyanın bu gelirini çok aşağılara düşürecek maddeler var. Eğer bu şekliyle çıkarsa yerel medya biter” dedi.

“Gücün basınını değil, basının gücünü istiyoruz”

Orhan Erinç’ten sonra konuşan Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, yerel basının önemini vurgulayarak, “Yerel basın şu an çok daha önemli yerde. Ancak yaygın basının çok gerisinde kalıyor. Medyanın gücü mü? Yoksa gücün medyası mı? Bunu çok iyi ortaya koymak lazım. Biz medyanın gücünü istiyoruz. Yerel medyanın bozulmuş olan bu düzen içinde çok büyük önemi var. Yerel medyanın daha da  gelişmesini sağlamamız gerekiyor. Bu seminerin yerel medya için verimli olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Yerel medya güçlendirilmeli”

Açılış konuşmalarında son olarak söz alan Muğla Valisi M. Temel Koçaklar, böyle bir seminerin Muğla’da yapılıyor olmasından büyük mutluluk  duyduklarını belirterek,” yerel medya devlet ve vatandaş arasında  bir köprü görevi görüyor. Bu köprü mutlaka güçlendirilmeli. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulma aşaması ve kurulmasından sonra Anadolu basını yani yerel basın çok önemli rol üstlenmiştir. Ancak son yıllarda yerel medya sayı olarak artmış ancak güç olarak  zayıf kalmıştır. Bunun dengelenmesi gerekmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından seminerin ilk oturumuna geçildi. Başkanlığını Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç’ın yaptığı oturumda Milliyet Gazetesi yazarı Nail Güreli “ Gazetecilikte mesleki sorumluluklar ve sorunlar”, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Ertan Cillov ise “Basın İlan Kurumu ve resmi İlanlar” konusunda bilgiler verdi.

“10 bin gazeteci işsiz kalabilir”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Ertan Cillov’da konuşmasında gündemde olan İhale Kanunu’na yer verdi. Cillov, şu anda askıda olan kanunun çıkması halinde Türkiye’de 10 bin gazetecinin işsiz kalacağını söyledi. Cillov”2005 yılında 800 gazete varken, resmi ilan  gelirlerindeki artış ile birlikte bu sayı 1200’e çıktı. Pasta payı kavgası başladı. Gündemdeki kanun ile tasarruf sağlanmak isteniyor. Kanunun çıkması halinde 59 milyon 825 bin YTL olan toplam resmi ilan 16 milyon 500 bin YTL 2 ye düşecek. Bu pek çok gazetenin kapanması demektir. Bu konuda yerel medya bize yardımcı olmalı” dedi.

2. Oturum saat 14:00 başladı.Oturum başkanı Marmaris Haber  Gazetesi ve Muğla Gazeteciler  Cemiyeti Yönetim kururlu üyesi Umur Özlüer yönetti. Seminerde konuşan Dünya Gazetesi İç Anadolu Bölge Koordinatörü Taylan Erten “ Yerel medyada ekonomi haberciliği", Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Gazeteciler cemiyeti yönetim kurulu üyesi Recep  Yaşar” Günümüz medyasında etik değerler” hakkında konuştular.

3. Oturum Başkanlığını  Turgutlu Gazeteciler Başkanı Ahmet Balıca yönetti. Gazeteci yazar  Tümer Argın “Yerel basında yayın planlaması ve görsellik” ile bilgiler verdi.

İki gün süren Yerel Basın Eğitim seminerinin 2. gününde 4. Oturumu Milas Gazeteciler Başkanı Coşkun Efendioğlu yönetti.Seminerde konuşan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Feyza Hepçilingirler  “Dilimiz ve medyada yapılan yanlışlar”, TGC Yönetim Kurulu üyesi ve spor spikeri Orhan Ayhan “ Spor ve spor gazeteciliğinde meslek ahlakı” ile bilgileri gazeteciler anlattı.

5. ve son oturumu Muğla Gazeteciler Temsilcisi Nejat Altınsoy yönetti.Seminerde konuşan NTV Hukuk Danışmanı Fikret İlkiz “Basın ve Hukuk” ve  Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Gabris Özatay “ Vizörden bakış” ile ilgili bilgileri aktardı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Konrad Adenaur Vakfı’nın birlikte   düzenlediği yerel medyaya yönelik eğitim seminerlerin sonunda  katılımcılara  sertifikalar verildi.















Gazeteci Yazar Tümer ARGIN Kenan MOLLA'ya Sertifika verdi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Ertan CİLLOV, Haldun AKYÜZ'e sertifikayı verdi.

  • Yorumlar 0
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
REKLAM ALANI
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Amerikan Kültür Dil Kursu
  • Kuzey Ege Kurs
  • Kuzey Ege Kurs
2/3
Başlangıç Tarihi
Başlangıç Tarihi
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 Akhisar Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.