Zeytinkent’in Türküsü Projesine Sponsor Arıyorlar!
Tuncay Şen-Akhisar
Hasan Şahin, Tugay Ayaz gerçekleşmesinin hayalini kurdukları projeleri “ZEYTİNKENT’in TÜRKÜSÜ” ne sponsor arıyorlar.
“Zeytinkent'in Türküsü” projesini Hasan Şahin ve Tugay Ayaz şöyle anlatıyor: “Akhisar’ın tarihi ve kültürel değerlerini sanatsal bir bakış açısıyla zenginleştirmek için “Zeytinkent’in Türküsü” projesiyle, Akhisar’ın marka kent olma yolundaki ilerleyişine bir adımda biz atmak istiyoruz.
Akhisar 13 Milyon zeytin ağacının olduğu, Hristiyanlığın ilk 7 kilisesinden birine ev sahipliği yapan, İzmir- İstanbul karayolu, Bandırma-İzmir ve Ankara-İzmir demiryolları üzerindedir. Akhisar, tarih boyunca Hititler, Akadlar, Lidyalılar, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Saruhanlılar ve Osmanlı İmparatorluğu'nun yönetiminde kalmış 5000 yıllık bir Ege kentidir. Bu niteliklere sahip tarih kokan kent, insanların zihninde hak ettiği yeri edinememiştir. Bunun sebebi gerekli tanıtımın ve reklamın yapılmamasından kaynaklıdır.
Daha önce Salihli Merkez Anadolu Lisesi tarafından Değerler Eğitimi Projesi Kapsamında hazırlanan '45 Yürek Salihli İçin Atıyor' çalışmasında 45 öğrencinin bir araya gelerek seslendirdiği “Kırmızı Buğday Ayrılmıyor Sezinden” adlı Manisa türküsü, sosyal paylaşım sitelerinde 1 milyondan fazla izlenmiş ve ulusal televizyon kanallarında da kendine yer bulmuştur. Bu tanıtım klibini izleyenler Salihli’nin tarihi, kültürel ve doğal özellikleriyle tanışmış bulunmaktadır. Ayrıca gençlerin yeteneklerini tüm Türkiye’ye sergilemesini sağlamıştır.
Bunlar dışında Akhisar yöresine ait ve çoğu Akhisarlının bile bilmediği türkülerimiz bulunmaktadır. Bu tarihe gömülmüş türkülerinde gün yüzüne çıkması için çalışmalarımız vardır.
Projede kullanılmayı düşündükleri mekanlar olarak ;Anıt Zeytin Ağacı Bakır, Akhisar Göleti, Akhisar Zeytin Borsası, Akhisar Belediyesi, Yel Değirmeni, Tepe Mezarı (Thyateria), Ravika Köyü, Keskinoğlu Klasik Araba Müzesi, EGEA, Akhisar Müzesi, Şehir Parkı, Eski Hamam, Hashoca Mahallesi Çınar Ağacı, Zeynelzade Kütüphanesi, Ulucami Mahallesi Palmiyeli Sokak, Üst Geçit, Çağlak Kalesi, Çağlak Rekreasyon Alanı, Rüzgar Gülleri, Kayalıoğlu Eski Okul, Tren Garı, Yel değirmeni Girişi, Nene Hatun Anıtı, Tütüncü Kız Heykeli, Sevgiyolu, Eski Rum Evi, Baş çarşı, Atatürk Parkı, Amfi Tiyatro, Kaymakamlık/Tahir Ün Caddesi, Akhisar Musalar Köyü Peri Bacaları gibi yerleri belirlediklerini söylerken; son söz olarak:
“Bizlerde şehrimizin ve türkülerimizin tanıtımı amacıyla “Zeytinkent’in Türküsü” isimli projeyi hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda sizlerin de desteğinizi bekliyoruz. “ dediler.